CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a avut o întrevedere cu comisara europeană pentru Afaceri Interne

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit, astăzi, cu Ylva Johansson, comisara europeană pentru Afaceri Interne, însoțită de o delegație de oficiali europeni. În cadrul întrevederii oficialitățile au discutat despre parcursul european al Republicii Moldova, provocările actuale de securitate și migrație cu care se confruntă țara noastră dar și despre riscurile la adresa securității statului.  

Șefa statului și-a manifestat recunoștința pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Totodată, președinta Maia Sandu i-a mulțumit comisarei europene pentru susținerea Republicii Moldova la gestionarea fluxului de refugiați ucraineni, odată cu declanșarea războiului în țara vecină. Șefa statului a subliniat importanța susținerii în continuare a Ucrainei și a precizat că Republica Moldova se pregătește să livreze un nou pachet umanitar țării vecine. 

În același timp, șefa statului și-a reafirmat angajamentul de a continua reformele pentru a avansa pe calea integrării europene.