CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Poliției Naționale

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a felicitat ofițerii și angajații civili ai Poliției Naționale cu ocazia celor 32 de ani de la crearea instituției, în cadrul unui eveniment organizat astăzi la Inspectoratul General al Poliției.

„Mi-am exprimat aprecierea pentru efortul făcut în ultimul an de către angajații poliției - efort care, în acest an marcat de război la hotar, a asigurat pacea și ordinea publică în comunitate, a oferit siguranță cetățenilor și refugiaților”, a spus șefa statului în discursul său.

De asemenea, Președinta Maia Sandu i-a încurajat pe polițiști să folosească toate oportunitățile de creștere și dezvoltare oferite de munca în poliție, inclusiv cele ce vor apărea odată cu avansarea țării pe calea integrării europene. „În perioada dificilă prin care trece Moldova acum, este foarte important să consolidăm încrederea societății în poliție”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

În semn de apreciere pentru munca depusă, șefa statului a conferit distincții de stat pentru opt angajați din cadrul sistemului Afacerilor Interne. „Mulțumesc tuturor polițiștilor pentru profesionalism și devotament, iar familiilor lor - pentru că îi susțin, fiindu-le sprijin acasă. Societatea are nevoie de o poliție puternică, integră și eficientă pentru a construi în liniște și pace viitorul nostru european, liber și prosper”, a mai spus Președinta Maia Sandu în mesajul său.