CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu prim-ministru și miniștrii noului Guvern

În primele ore ale dimineții, în Casa Guvernului, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu prim-ministru și miniștrii din noul Guvern.

Igor Dodon i-a felicitat cu ocazia numirii lor în funcțiile de răspundere și le-a urat succese întru binele poporului Republicii Moldova. Șeful statului a reiterat faptul că acest guvern este primul din ultimii 20 de ani, care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară, și votat cu un număr record de deputați după anul 2001. "Nu este creată o majoritate politică dar este o platformă parlamentară social-economică", a menționat Președintele țării.

Șeful statului a amintit că ieri a propus o foaie de parcurs și i-a rugat pe miniștri să o examineze și să vină cît mai rapid cu unele propuneri concrete. Igor Dodon a subliniat că sunt cîteva subiecte care trebuie urgent discutate și abordate săptămîna viitoare la ședința Consiliului Suprem de Securitate: reforma justiției, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea.

De asemenea, Președintele țării a remarcat că oamenii așteaptă rezultate, din care considerent, atenția guvernului și a miniștrilor trebuie să fie îndreptată către cetățeni. "Moldova nu reprezintă rețele de socializare și Facebook. Miniștrii trebuie să meargă să discute cu cetățenii cel puțin o dată în săptămînă", a subliniat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon i-a îndemnat pe membrii noului executiv să ignore atacurile politice ale celor care au plecat. În acest context, Președintele țării a menționat că noii miniștri nu sunt afiliați politic, ci sunt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte nu prin vorbe că sunt mai buni.

Șeful statului i-a asigurat pe miniștri de faptul că Administrația Președintelui și deputații care le-au acordat vot de încredere le va oferi sprijinul necesar pentru a desfășura o activitate eficientă.