CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de sportivi și profesori

Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Igor Dodon a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de sportivi și profesori, din mai multe instituții de învățămînt superior din țară care au obținut performanțe în cursul unor competiții sportive consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Pe parcursul anului 2018, Federația Sportului Universitar a desfășurat 21 campionate naționale universitare la diverse probe precum: baschet, volei, șah, lupte libere, atletism, fotbal, înot, joc de dame, ș.a. Aceste competiții au adunat peste 25 mii de studenți sportivi de la 13 instituții de învățămînt superior din republică, atît profesioniști, cît și începători, iubitori ai sportului.

În clasamentul general al Campionatelor naționale universitare, pe locul I s-a clasat USEFS - unica instituție care a participat la toate cele 21 de competiții, cucerind două medalii de argint și tocmai 16 medalii de aur.

Locul secund i-a revenit Academiei de Studii Economice din Moldova. Studenții de la ASEM au participat la 19 competiții cucerind 1 medalie de aur, 7 medalii de argint și 5 medalii de bronz.

Pe locul III s-a clasat Universitatea Tehnică a Moldovei sportivii căreia au participat la 20 competiții și au cucerit o medalie de aur, 4 medalii de argint și 7 medalii de bronz.

Astfel, diplomele au fost oferite în semn de apreciere a meritelor în domeniul culturii fizice, pentru talentul și dăruirea puse în slujba sportului național și pentru performanțe obținute în cadrul competițiilor consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

Igor Dodon a transmis sincere felicitări profesorilor și sportivilor pentru munca enormă depusă întru obținerea unor rezultate importante și i-a asigurat de susținere deplină din partea administrației prezidențiale.

Amintim că, în cadrul Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt au fost organizate zeci de evenimente în diverse domenii menite să sporească interesul societății față de istoria și cultura Moldovei și să contribuie la cultivarea spiritului patriotic în rîndul cetățenilor.