CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a întreprins o vizită de lucru la nordul țării

Fiind în vizită de lucru la nordul țării, Igor Dodon a discutat cu producătorii agricoli. Șeful statului i-a informat despre deciziile luate recent în Federația Rusă cu privire la exportul produselor moldovenești pe piața rusă.

“În acest an am avut o roadă record de mere în Republica Moldova, de peste 500 de mii de tone. Cu regret, prețurile sînt destul de joase, de aceea decizia asupra căreia am convenit cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, de a elimina taxele vamale, este una extrem de importantă, care va conduce la majorarea exporturilor de produse agricole din țara noastră”, a declarat Președintele țării.

Totodată, Igor Dodon a specificat că taxele care sînt acum în vigoare constituie circa 2 lei la kg. cheltuieli suplimentare. Astfel, șeful statului a subliniat că eliminarea taxei vamale va duce la creșterea competitivității produselor noastre și evident, la sporirea volumelor de export de cîteva ori.

Menționăm, că în urma înțelegerilor pe care le-a avut anterior Președintele RM cu omologul său rus, deja aproximativ 200 de companii din țara noastră au obținut dreptul să exporte producția proprie pe piața rusă.