CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a promulgat două legi cu impact social sporit

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat două legi cu impact social sporit, ambele fiind inițiative ale șefului statului.

Este vorba despre legea care reglementează indexarea pensiilor de două ori pe an, prima fiind efectuată la 1 aprilie pentru toți beneficiarii de pensii, în conformitate cu formula deja existentă. A doua indexare va fi efectuată la 1 octombrie pentru beneficiarii pensiile cărora nu depășesc minimul de existență. Amintim că Igor Dodon a promovat acest proiect de lege încă din anul 2015, cînd deținea funcția de deputat.

Cea dea doua lege instituie indemnizația unica în valoare de 700 lei, acordată tuturor pensionarilor care au pensia mai mică de 2000 lei. De acest suport vor beneficia mai mult de 590 000 de persoane, inclusiv beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmași.

Legile vor intra în vigoare din 1 ianuarie 2020.

În acest context, șeful statului a adresat sincere mulțumiri deputaților care au susținut aceste proiecte de lege, atît de așteptate de către cetățeni.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că conducerea țării continuă să muncească pentru oameni prin acțiuni concrete și rezultate pozitive pentru ei. Totodată, Președintele țării a menționat faptul că și în perioada următoare se va veni cu noi soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii.