CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a vizitat un cuplu longeviv și o familie cu mulți copii din orașul Bălți

În continuarea vizitei în teritoriu, în contextul marcării Anului Familiei în Republica Moldova, șeful statului a mers la cuplul longeviv Gheorghe și Zinaida Pelin care în această lună marchează 50 ani de căsătorie. Igor Dodon le-a transmis sincere felicitări cu prilejul sărbătoririi Nunții de Aur și pentru înțelegerea și răbdarea de care au dat dovadă pe parcursul a jumătate de secol.

Apoi, Președintele țării a vizitat familia Plămădeală din orașul Bălți care cu mari dificultăți cresc 5 copii: 1 fetiță și 4 băieței cu vîrste cuprinse între 10 ani și 2 luni. Mama copiilor nu este angajată în cîmpul muncii deoarece se ocupă de creșterea copiilor. Doar tatăl este cel care aduce un venit financiar în familie fiind angajat la o firmă din oraș și care se confruntă cu mari probleme de sănătate, iar o bună parte din bani sunt cheltuiți pe medicamente. De asemenea, familia mai are de returnat și un credit bancar utilizat pentru procurarea apartamentului.

Din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, Președintele Republicii Moldova a oferit familiei un suport financiar, jucării, cărți și dulciuri. Șeful statului a menționat că în cel mai scurt timp familia va primi și două paturi supraetajate pentru copii, pe care le-au solicitat.