CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Discursul Președintei Maia Sandu la ceremonia de inaugurare a anului academic la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”

Dragi profesori, dragi studenți, dragi oaspeți, Vă mulțumesc că mă primiți printre voi, de ziua cunoștințelor, în această instituție reînnoită, în care foarte multă competență în domeniul educației e strânsă sub același acoperiș. Și această competență este vastă, fie că este vorba de formarea inițială în științe umanistice, științe exacte sau formarea continuă și, prin dumneavoastră, bine reprezentată.

Mesajul Președintelui Maia Sandu la cel de-al doilea Summit al „Platformei Crimeea”

Stimate Președinte Zelensky, distinși oaspeți, doamnelor și domnilor, Ne-am întâlnit la Kiev un an în urmă, pentru a ne exprima sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, incluzând Crimeea. Platforma Crimeea a fost înființată pornind de la ideea că ordinea internațională funcționează numai atunci când se bazează pe reguli, inviolabilitatea frontierelor, nerecurgerea la forță, neamestecul în afacerile interne, respectarea drepturilor omului și dezvoltarea economică. Puțini și-au imaginat că toate acestea vor fi spulberate.

Discursul Președintelui Maia Sandu la deschiderea Forumului European Alpbach 2022 "Noua Europă"

Domnule Cancelar, Domnule Președinte Domnule Guvernator, Distinsă audiență, Doamnelor și domnilor, Este o plăcere să fiu cu dumneavoastră astăzi, aici. Chiar dacă sunt pentru prima dată în Alpbach, am auzit că este unul dintre cele mai inspirate locuri, pentru a face schimb de idei, gânduri și pentru a găsi soluții comune la provocările cu care ne confruntăm ca continent și planetă.