CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Briefing susținut de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, privind Programul Național „Satul European”

Dragi cetățeni, Azi vreau să anunț două lucruri importante pentru dezvoltarea și europenizarea Moldovei - finalizarea a 100 de proiecte din Programul Național „Satul European” și lansarea proiectelor „Satul european expres”. Am spus în Parlamentul Republicii Moldova că vom munci, disciplinat și coordonat, pentru modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Moldova.

Discursul Președintei Maia Sandu la ceremonia de comemorare a civililor uciși la Bucea

Stimate domnule Președinte Zelenskyy, Domnilor prim-miniștri, Oameni curajoși din Bucea, Astăzi, eu, dar și oamenii din Moldova suntem alături de comunitatea globală în amintirea terorii provocate în orașul Bucea în urmă cu un an. Admirăm curajul și hotărârea apărătorilor care au alungat invadatorii ruși. Onorăm și deplângem victimele nevinovate - bărbați, femei, părinți și copii - sute de oameni uciși, mulți alții violați, torturați sau traumatizați.

Declarația de presă a Președintei Maia Sandu după întrevederea cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić

Stimată doamnă Secretar General, mă bucur să vă revăd la Chișinău. Bine ați revenit. Am discutat azi cu doamna Secretar General Burić despre agenda de cooperare între Republica Moldova și Consiliul Europei, despre proiectele sprijinite de Consiliul Europei în țara noastră, precum și despre mersul reformelor, în contextul crizelor multiple cu care ne confruntăm.