CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul președintelui Nicolae Timofti cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului

Dragi concetățeni,

În aceste ore când colindătorii ne aduc Minunata Veste, vin să împărtășesc cu Dumneavoastră bucuria Nașterii Domnului – momentul când iubirea divină a coborât printre oameni, oferind lumii calea spre mântuire.

Taina nașterii lui Hristos ne îndeamnă să redescoperim adevăratele valori: credința, speranța și iubirea. Bunătatea noastră reînvie, trezind fiorul compătimirii  față  de  cei triști, necăjiți și înstrăinați.

De Crăciun toate drumurile duc spre casă, acolo unde lucrurile simple devin magice, iar colindul reînnoadă legăturile de rudenie și de prietenie. În sânul familiei, alături de cei dragi, vom rememora împlinirile și dezamăgirile, bucuriile și tristețile noastre. Să întâmpinăm această sărbătoare cu sentimentul că lucrurile frumoase se nasc din intenții bune, din mărinimie, din încredere și determinare.

Faptul că în țara noastră Crăciunul este sărbătorit atât pe stil nou, la 25 decembrie, cât și pe stil vechi, la 7 ianuarie, reprezintă o dovadă că meleagul nostru este un meleag al toleranței, unde se respectă libertatea credinței.

Indiferent de calendar, Crăciunul este o sărbătoare de suflet. Vom celebra Nașterea Mântuitorului cu speranţă și credinţă, împreună cu creștinii din Europa, a cărei  parte  integrantă suntem.

Cu prilejul Marii Sărbători a Nașterii Domnului, Vă adresez tuturor gândurile mele cele mai bune, însoţite de urări de sănătate și iubire. Să credem cu tărie ca anul care vine va fi mai rodnic și mai fericit pentru toți noi.

Crăciun Binecuvântat!