CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu anunță reducerea taxelor consulare pentru cetățenii moldoveni din afara țării, dar și alte beneficii pentru diasporă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi că cetățenii moldoveni din diasporă vor putea beneficia de servicii consulare cu taxe reduse. „Vești bune pentru moldovenii din diasporă. Ieri Parlamentul a votat în a doua lectură proiectul de lege prin care sunt reduse taxele consulare pentru cetățenii noștri din afara țării. Din 1 ianuarie 2023, acestea vor fi de două ori mai mici, iar pentru perfectarea pașaportului minorilor taxa consulară a fost eliminată”, a precizat șefa statului.

Șefa statului a vorbit despre provocările cu care se confrunta Republica Moldova la Institutul Republican Internațional din Washington

Președinta Maia Sandu a participat la un eveniment organizat de Institutul Republican Internațional (IRI) în capitala SUA. În discuție cu Președintele IRI, Dan Twining, Președinta Maia Sandu a vorbit despre provocările prin care trece țara noastră în contextul ultimelor evoluții de securitate din regiune, despre derularea reformelor pentru consolidarea democrației și accelerarea integrării europene a țării.

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu membrii Grupului de prietenie cu Moldova din Congresul SUA

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu congresmenii David Price, Președinte al Parteneriatului Democratic din Camera Reprezentanților, și August Pfluger, principalul reprezentant al Partidului Republican în Subcomitetul de Informații pentru Securitate Internă și Contraterorism - ambii, copreședinți ai Grupului de prietenie cu Republica Moldova din Congresul SUA.