CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu, la Forumul European de la Alpbach: „Combaterea dezinformării, consolidarea securității energetice, lupta comună împotriva corupției și extinderea proiectului de pace al UE sunt patru aspecte determinante pentru Europa de mâine”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat ieri la deschiderea Forumului European de la Alpbach, cu genericul „Noua Europă”, împreună cu Cancelarul Federal al Austriei, Karl Nehammer.

„Am discutat patru aspecte pe care le consider determinante pentru Europa de mâine: combaterea dezinformării; consolidarea securității energetice și accelerarea tranziției la energia verde; lupta comună împotriva corupției și extinderea proiectului de pace al Uniunii Europene pentru țările candidate. Este proiectul care poate asigura pacea și stabilitatea în Europa și poate aduce prosperitate tuturor”, a subliniat doamna Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a menționat în mesajul său că doar împreună putem construi o Europă puternică și rezilientă, care să fie alături de toți cetățenii săi și alături de valorile și principiile sale fondatoare. Discursul integral poate fi citit aici: https://bit.ly/3AivAQP