CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Ziua Armatei Naționale: Președintele a participat la manifestările oficiale și a decorat un grup de militari

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a participat astăzi, 3 septembrie a.c., la manifestările organizate de Ziua Armatei Naționale.

La ceremonia de la Ministerul Apărării, șeful statului a rostit un discurs în care a felicitat militarii și le-a mulțumit pentru îndeplinirea cu succes a misiunii de apărare a țării.

„Realitatea ne obligă să privim cu alți ochi provocările timpului. Măsurile care se impun trebuie luate, astfel încât Forțele Armate să reprezinte o structură modernă, bine organizată și bine echipată”, a spus președintele Timofti.

Șeful statului a vorbit despre cauzele finanțării precare a Forțelor Armate. „În trecut, s-au avansat idei, în legătură cu Forțele Armate, că o dezvoltare a lor ar contraveni principiilor păcii și democrației în Republica Moldova. Asemenea idei sunt false și contraproductive”, a declarat Nicolae Timofti. 

Președintele a decorat un grup de militari, pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, contribuţie la restabilirea și modernizarea tehnicii militare și merite în organizarea proceselor de instruire și de pregătire de luptă.

La eveniment au participat ministrul Apărării, Anatol Șalaru, ex-miniștrii Apărării Valeriu Troenco și Viorel Cibotaru, veterani și consilieri prezidențiali.